Com afecten les fases lunars en el creixement de les plantes?

¿Cómo afectan las fases lunares en el crecimiento de las plantas?

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

La lluna influeix en la saba de les plantes segons la intensitat pròpia de cada fase lunar afectant a a el fotosíntesi, la germinació de les llavors i als moviments de les plantes.

La fase entre cuarto creixent i lluna plena concentra la saba en la zona superior de les plantes, és aconsellable sembrar plantes que creixin i fructifiquin sobre la terra.
En lluna nova i minvant la saba es concentra en les arrels, és el moment de sembrar plantes que fructifiquin sota terra.

Depenent de la fase lunar, obtindrem uns beneficis o altres per al creixement de les nostres plantes.

Lluna plena

En aquesta fase augmenta la llum lunar i les plantes posseeixen una major quantitat i moviment intern d'aigua i saba, promovent així, el creixement del fullatge de la planta. És el millor moment per a collir, també és una bona època per a abonar però s'ha d'evitar podar, bon període per a la neteja de les males herbes.

Lluna creixent

Durant aquesta fase la saba ascendeix des de les arrels fins a la part superior de la planta, per la qual cosa, les plantes tenen un creixement major del fullatge. També fomenta la floració i la maduració de les plantes.
Moment ideal per a sembrar ja que creixen ràpidament i afavoreix la germinació de les llavors.

Lluna nova

La saba es mobilitza cap a la base concentrant-se en l'arrel. En aquesta fase la intensitat dels raigs lunars continuen disminuint fins a nivells més baixos. El poder germinatiu de les llavors és mínim. És un període de poc creixement, moment de repòs on les plantes s'adapten al mitjà. Perfecta ocasió per a collir tubercles com la pastanaga i la remolatxa.

Lluna minvant

En aquest període la saba comença a dirigir-se cap avall i acumular-se en l'arrel. El sòl i les plantes absorbeixen més aigua i nutrients i provoquen un creixement disminuït on les plantes es fortifiquen.
És el millor moment per a plantar plantes de tubercles o rizomes, encara que la germinació es fa difícil però és bon moment per a treure les males herbes i trasplantar.

 

Foto de Pinterest
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat