Plantes aromàtiques i culinàries

Plantas aromáticas y culinarias

Les plantes aromàtiques són perfectes per a tenir-les a l'abast. 

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp






Les plantes aromàtiques són riques en micronutrients i olis essencials que enriqueixen els aliments amb vitamines i minerals, tenen principis actius amb propietats terapèutiques per a beneficiar-nos.

El millor d'estàs plantes és que les podem conrear nosaltres mateixos a casa, ja sigui mitjançant llavors o bé, comprant safates amb plántulas de cada tipus, d'aquesta manera podem tenir a la nostra casa un mini hort o plantar-les al jardí per a poder gaudir d'elles i tenir-les al nostre abast.

Els únics requisits per a tenir un espai amb plantes aromàtiques són:

  • Que rebin llum natural directa.
  • Abonar-les amb substrats orgànics.
  • Mantenir una humitat constant sempre valorant l'època de l'any.

Si vols que et creixin ràpid i poder utilitzar-les com més aviat millor és millor utilitzar plançons que llavors, ja que aquestes últimes tenen un procés més llarg de creixement.

A continuació us ensenyem unes quantes plantes amb els seus beneficis per a la salut i per a utilitzar-les en la cuina.

El llorer, és excel·lent per a marinar o aromatitzar carns, peixos i llegums. També té una acció antisèptica i digestiva per al nostre cos.

L'alfàbrega  que s'utilitza per a fer salses, guisats o verdures entre altres, és un gran tònic per a la digestió i té acció antiinflamatòria.

El romaní indispensable per a receptes de carn i peix o menjars al forn/ graella és una planta digestiva.

El julivert com a condiment per a potenciar els sabors de les nostres verdures, peixos o carns i a més és un desinfectant intestinal.

La stevia és una planta de la família de les asteráceas, com el gira-sol, que té una capacitat edulcorant equivalent a 300 vegades la del sucre. S'utilitza per a endolcir els aliments amb molt poca quantitat.

La menta la podem utilitzar en varietat de receptes com a amanides de fruites, gelats, sorbets etc, té grans propietats digestives, contra les nàusees i efecte refrescant.

El coriandre s'usa en cuina per a donar sabor, a més s'utilitza per a problemes digestius.

L'orenga  li dona sabor de multitud dels nostres plats, el més comú, la pizza. També estimula la digestió i combat afeccions respiratòries.

La farigola ideal per a donar sabor de sopes, verdures o cereals, estimula l'apetit, protegeix la gola i afavoreix el somni.

La planta de la maduixa és molt bona opció per a tenir-la a casa, té un alt contingut en fibra, vitamines, antioxidants, minerals i àcid fòlic.

 

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat